Vojvođanski Čizkejk

Vojvođanski Čizkejk

10.02.2018 19:05, Astal - Kuhinja ravnice

Vojvođanski Čizkejk Kako napraviti dobar Čizkejk-sa Švapskim Sirom..

za malo vremena...Čitaj dalje...

Sigruno će te sada svi imati prvo pitanje. a to je sasvim jasno šta je Švapski sir:Znači prvo dajemo odgovor na to, i naravno gde možete takav sir naći i kakve je teksture. Švapski (sremski) sirOvaj sir je bogat proteinima, upotreba mu je raznovrsna, a postoje i verzije sa manje masti koje se preporučuju. Ovaj sir možete da jedete gotovo sa svim namirnicama, slaže se uz povrće, ali i voće. Uostalom, ovaj sir je sastavni deo nekih kolača. U 30g ovog sira (ako je reč o niskomasnoj varijanti) ima 3 grama proteina i samo 20 kalorija. Kao i ostali sirevi, i ovaj je bogat kalcijumom. SAVET: Švapski sir može da sadrži dosta natrijuma, posebno ako ima malo ili nimalo masti. Zato budite posebno pažljivi prilikom kupovine ovog sira i birajte one varijante koje imaju manje natrijuma.

Naučna definicija.

a sada naša:Švapski sir je domaći sitni sir, sasvim običan sa manje masti. Često nazivan u domovima Vojvodine Švapski  zbog porekla i i storije-Pravile su ga Podunavse Švabe.

Odličan je za slatke pite i štrudle.

Prepoznaćete ga na pijaci kao neslani kremast i nemsdtsn sir.

Odličan je i za mazanje na hleb i razne kanapee.

Dalje ako želite da brzo napravite ukusan kolač, bez miksera , morate imati i dobar pribor za kolače.

Ja npr najviše volim da imam dobru kulinarsku žicu.

Bilo da kuvam puding, ili dobar krem za tortu, prava i kvalitetna kulinarska žica može da učini da tekstura krema bude zaista bez grudvica i nežna.

Znači spremite kulinarsku žicu i dobru varjaču pa da krenemo da spremamo Vojvođanski Čizkejk Za koru je potrebno: Potrebno je:15 komada plazma keksa, samleti sveže150g lesnika120g maslacaZajedno sameljite keks i lesnike i pomesajte sa otopljenim maslacom. Dobra varjača će vam biti od velike pomoći kada radite sa ovako sipkavom smesom. Ovom smesom oblozite pleh /okrugli sa viljuskom.

Pecite na 180C oko 20 minutaZa krem od sira je potrebno500g Švapskog krem sira200g secera2 jajeta1dcl slatke pavlakevanil secer2 kasike brasnaSir umutite sa secerom najbolje kulinarskom žicom, , dodati jaja i slatku pavlaku te vanil secer, pa brasno, mutiti dok ne dobijete gust homogen krem, sada kad se svi sastojci cpoje ne treba jako mutiti i nikako mikserom da ne bude žilavo pa preliti preko kore od keksa.

i pecite jos 15/20 minuta na 180C.