Aviokompanija prihvatila kartu staru skoro 20 godina

Aviokompanija prihvatila kartu staru skoro 20 godina

08.02.2018 21:05, Novosti

Aviokompanija prihvatila kartu staru skoro 20 godina Američka aviokompanija Junajted Erlajns prihvatila je kao validnu putničku avio kartu staru skoro 20 godina. Džon Voker iz Grinsbora, grada u američkoj saveznoj državi Severna Karolina, pronašao je u januaru u fioci ispodsvog kreveta aviokartu za let na relaciji Nešvil-Sakramento sa datumom 31. decembar 1998. godine, piše Independent.

Karta je kupljena, ispričao je Voker, za putovanje u Sakramento na venčanje devera, zakazano za 2. januara 1999. godine.

Međutim, on nije mogao da ode i zatražio je da mu se karta refundira.

PROČITAJTE JOŠ: Novi incident Junajted erlajnsa - ovog puta zbog zecaIz aviokomapnije su mu odgovorili da novac za kartu ne može da mu bude vraćen, ali da može da je iskoristi za neki budući let u istoj vrednosti. Odložio sam je, jer nisam imao nameru uskoro nigde da putujem, rekao je Voker.

I potpuno sam na nju onda zaboravio, rekao je on.

Tražeći nešto drugo ispod kreveta, skoro 20 godina kasnije, Voker je našao aviokartu i pismo Junajted erlajnsa.

PROČITAJTE JOŠ: Putnika na letu Junajted Erlajnsa ubola škorpijaU pismu je stajalo da kartu može da iskoristi na svim domaćim letovima zauvek te je odlučio da proveri važi li to zauvek i danas.

Iako je aviokompanija proglasila bankrot 2010. godine, iz te kompanije mu je rečeno da će mu, pošto je njegov slučaj jedinstven, priznati vaučer.

On još uvek čeka na vaučer od 378 dolara, koji sada vredi 571 dolar zbog inflacije, piše Independent.