ISTRAŽIVANjE POKAZALO: Belgijanci najviše konzumiraju alkohol, Srbi na 12. mestu

ISTRAŽIVANjE POKAZALO: Belgijanci najviše konzumiraju alkohol, Srbi na 12. mestu

17.01.2018 01:05, Novosti

ISTRAŽIVANjE POKAZALO: Belgijanci najviše konzumiraju alkohol, Srbi na 12. mestu BEOGRAD - Belgija prednjači kada je u pitanju konzumiranje alkohola s više od 12 litara po glavi stanovnika godišnje, pokazalo je novo istraživanje kojim je obuhvaćeno 38 zemalja, uključujući Srbiju koja se našla na 12. mestu.

Belgija je u svetu poznata po pivu. Tim stručnjaka izbrojao je skoro 1.600 različitih piva u 2015, pa možda i nije veliko iznenađenje što su se Belgijanci našli na prvom mestu liste koju su sačinili istraživači agencije Ipsos, navedeno je na sajtu statista.

com.

Susedna Francuska koja je naklonjenija vinu našla se na drugom mestu sa 11,5 litara alkohola po stanovniku godišnje, što je 1,1 litar manje od prvoplasirane Belgije.

PROČITAJTE JOŠ - Alkohol šteti matičnim ćelijama i uzrokuje sedam vrsta raka Iako se često veruje da Rusi najčešće konzumiraju alkohol, odnosno nacionalno piće votku, građani Rusije su tek na sedmom mestu liste sa 10,12 litara alkohola, navedeno je na sajtu.

Od 38 država u svetu koje su obuhvaćene istrživanjem, Srbija se našla na 12. mestu sa 9,09 litara alkohola po glavi stanovnika godišnje, a Crna Gora na 24. mestu sa 6,56 litara.