Indipendent poziva na doček Srpske Nove godine u Beogradu

Indipendent poziva na doček Srpske Nove godine u Beogradu

10.01.2018 17:05, Novosti

Indipendent poziva na doček Srpske Nove godine u Beogradu U najnovijoj reporaži o Beogradu, britanski Indipendent poziva čitaoce da 13. januara proslave Novu godinu po julijanskom kalendaru u srpskoj prestonici, predlaže koje znamenitosti da obiđu, gde da jedu, piju, kupuju.....

Dođite po drugu dozu novogodišnje večeri u Beograd, gde Srpska pravoslavna crkva koristi stari julijanski kalendar, što znači da se sve (obeležava) 13 dana kasnije, navodi se na portalu britanskog lista.

Kako ističe, i dalje ima vremena za doček uz još jednu noć proslave i vatrometa u centru grada.

Posetiocima Beograda predlaže se da obilazak započnu u Knez Mihailovoj ulici, kao i da prošetaju Kalemegdanom, istraže preuređenu obalu Save kod Savamale...

Napominje da se duž obale Save i Dunava nalaze splavovi koji doprinose dobro zasluženoj reputaciji Beograda kao mestu gde se vodi jedan od najbučnijih noćnih života u istočnoj Evropi.

PROČITAJTE I: Srbija jedina iz regiona na listi CNN destinacija u 2018.

Indipendent primećuje i da je jedna od najvećih pravoslavnih crkava na svetu - Hram Svetog Save vidljiv iz svih delova grada.

Posetioce poziva i da se popnu na vrh Kule Gardoš u Zemunu odakle se, kako navodi, pruža pogled na krovove od crepa, sa Dunavom i Starim gradom u pozadini.

Predlaže i posetu Muzeju savremene umetnosti, za koji navodi da je otvoren u oktobru 2017. godine nakon što je bio zatvoren 10 godina, kao i posetu Muzeju Zepter.

Navodi se i da su hoteli u Beogradu neverovatno pristupačni u poređenju sa onima u drugim evropskim prestonicama, kao i da je veliki izbor restorana i da se novi stalno otvaraju.

Ističe i da se u Knez Mihailovoj nalaze brojni butici, a da Beograd ima mnogo pijaca, od kojih je najbolja, ocenjuje, na Vračaru.

Kalinić pijaca ima vrtoglav broj tezgi koje prodaju lokalne proizvode, kako i mesare i prodavce ribe, ukazuje Indipendent.

Na portalu se posetiocima objašnjava da je dinar valuta koja se koristi u Srbiji, da su napojnice dobrovoljne, ali uobičajno da iznose 10 odsto, da je korišćenje tramvaja i autobusa veoma jeftino....