Posne kinder kocke - ljubav na prvi zalogaj

Posne kinder kocke - ljubav na prvi zalogaj

06.01.2018 13:05, Novosti

Posne kinder kocke - ljubav na prvi zalogaj Još uvek smo u prazničnoj atmosferi i sigurni smo da razmišljate o tome kojim kolačem ćete upotpuniti trpezu na Božić, ali i koji je to tajni spoj posnih sastojaka koji će mu dati neponovljiv kremast ukus. Tako smo došli na ideju posne varijante kinder-torte, za koji ste već sigurno mislili da se nikad neće naći među posnim slatkim đakonijama, ali nikad ne recite nikad. Tako su nastale posne kinder kocke - kolač u koji ćete se sigurno zaljubiti već na prvi zalogaj! Sastojci za jednu koruPotrebno je: 100 g brašna, sedam šećera, 200 ml kisele vode, 50 ml ulja, 1/2 kesice praška za pecivo, 50 g krupnije seckanih lešnika, 50 g mlevenog posnog plazma keksa,50 g mlevenih lešnikaPosni kremPotrebne su vam dve ovakve kore. Pomešajte sve sastojke osim krupno seckanih lešnika, pa ih sjedinite uz mešanje kako ne bi ostale grudvice. Obložite pleh papirom za pečenje (dimenzije 35 x 25), pa po papiru pospite seckani lešnik, onda sipajte smesu, i pecite koru u rerni koja je prethodno zagrejana na 200 stepeni Celzijusa. Na isti način pripremite i drugu koru, pa obe premažite posnim kremom. Prvi filPotrebno je: 250 g pudinga od vanile, jedna kašika gustina, 200 g posnog margarina, 100 g posne bele čokolade, 100 g posnog mleka u prahu, 100 g posne crne čokolade za kuvanje, 100 g sojinog šlaga, 100 ml kisele vode, 1,5 l sojinog mleka, 300 g šećera, četiri vanilina šećera Drugi fil Potrebno je: 300 g sojinog šlaga, 500 ml kisele vodePrvi fil pripremate tako što stavite mleko sa šećerom i vanilinim šećerom da provri, s tim da ste prethodno manju količinu izdvojili kako biste umutili pudinig i gustin. U provrlo mleko dodati puding, a kada se smesa ohladi, i prethodno ručno umućen margarin. Posebno umutiti i kiselu vodu i šlag, pa i to dodati filu.

Zatim, smesu delite na dva dela - 1/3 i 2/3. U manji deo dodajete otopljenu belu čokoladu, kao i melko u prahu, a u veći deo smese otopljenu crnu čokoladu. Za drugi fil je samo potrebno da umutite posni šlag i kiselu vodu. Dodatni sastojci Potrebno je: 300 g posnog plazma keksa, 300 g posnog krema, 100 ml sojinog mleka za natapanje Tortu slažete na sledeći način: Prva kora koju ste premazali kremom, pa pola crnog fila, šlag. Sledeći sloj torte je posni plazma keks prethodno na kratko natopljen u mleko. Preko toga dolazi ceo fil sa belom čokoladom, pa šlag. Zatim dolazi druga kora koja je premazana kremom, onda ostatak crnog fila, kao i ostatak šlaga za dekoraciju. Možete i narendati crnu posnu čokoladu. Tortu je najbolje da napravite dan ranije kako bi imala vremena da se stegne. Izvor: mogujatosama.

rs