KAO U SPARTI: Sedmogodišnji dečak dobio poziv za vojsku

KAO U SPARTI: Sedmogodišnji dečak dobio poziv za vojsku

08.12.2017 01:05, Novosti

KAO U SPARTI: Sedmogodišnji dečak dobio poziv za vojsku Sedmogodišnji dečak, Saša Gumenjuk, iz Usurjiska u Rusiji prilično se iznenadio kada je dobio poziv za vojsku.

On je, prema navodima lokalnog portala Usurmedia, iz lokalnog vojnog odseka dobio poziv, u kome je pisalo da bi trebalo da se prijavi kako bi se pripremio za jednogodišnje služenje vojske, prenosi Bi-Bi-Si.

Lokalni mediji pisali su ranije da su još dvojica sedmogodišnjaka dobili pozive, ali su vojne vlasti to demantovale tvrdeći da se radi o samo jednom sedmogodišnjaku.

Dečija bolnica je napravila grešku u listi mladića rođenih 2001. koja nam je poslata, zamenivši 2010. za 2001. godinu u ovom slučaju, naveli su iz vojne službe.

Oni su potvrdili da dečak neće biti kažnjen ukoliko se ne pojavi, tim pre što se radi o pismu za poziv na pripreme za vojsku, a ne za momentalno služenje vojnog roka. Dečakova porodica fotografisala je poziv i objavila ga na Instragramu.

Pojavićemo se kao što je naređeno, saopštila je porodica i dodala da objavljivanje pisma nije imalo nameru da bilo koga ponizi.

Dečak je rekao da žali što će morati da razočara vojsku.

Imam samo jedan san - da postanem policajac a ne vojnik, rekao je on.