URNEBESNA NASLOVNICA: Umesto glavne vesti uputstvo urednika

URNEBESNA NASLOVNICA: Umesto glavne vesti uputstvo urednika

07.12.2017 21:05, Novosti

URNEBESNA NASLOVNICA: Umesto glavne vesti uputstvo urednika Britanski list Kembridž njuz (Cambridge News) jučerašnjom naslovnom stranom privukao je nesvakidašnju pažnju za lokalne novine, ali ne iz dobrih razloga - na naslovnoj strani umesto udarnog naslova objavljeno je uputstvo urednika kako naslov treba da izgleda. Umesto naslova preko cele strane 2 MILIONA FUNTI ZA ŠKOLU SA \'SEKS JAZBINOM\' , Kembridž njuz je objavio je 100 TAČAKA S KRAJA NA KRAJ OVDE, što je trebalo da znači naslov sa slovima visine 3,5 centimetra preko cele širine strane.

Pročitajte još: Naučnici od piva prave benzin Ne samo da je naslov pogrešan, već je i podnaslov takođe sadržao uputstvo. Da onaj ko je puštao novine u štampu baš ništa nije gledao, svedoči dodatna omaška u podnaslovu, pošto na mestu gde je trebalo da bude broj strane na kojoj se nalazi tekst, nema nikakvih cifara, već piše STRANA OVDE.

Pročitajte još: Ovako se prave pice u svemiru (VIDEO) Glavni urednik Kembridž njuza Dejvid Bartlet izvinio se čitoacima, navodeći da je reč o tehničkom problemu. Omaška kembriške novine se proširila društvenim mrežama, a jedan korisnik je naveo da nikad nije video da toliko ljudi kupuje Kembridž njuz.