Testenine na tri načina

Testenine na tri načina

05.12.2017 23:05, Novosti

Testenine na tri načina POSNE ŠPAGETE SA TUNjEVINOMZa 4 osobe potrebno je: 350 g posnih špageta, 550 g paradajza iseckanog na kocke sa italijanskim začinima, 400 g zamrznutog graška, 350 g tunjevine u komadima iz konzerve, 2 kašike svežeg bosiljka, 2 čena belog luka, glavica crnog luka, maslinovo ulje, so i biber.

Skuvajte špagete u posoljenoj kipućoj vodi i potom iscedite. U velikom tiganju zagrejte 4 kašike ulja na umerenoj temperaturi. Dodajte sitno iseckani crni i beli luk, dinstajte 3-5 minuta, pa umešajte paradajz i grašak i kuvajte dok povrće ne omekša. Potom dodajte iseceđenu tunjevinu, posolite i pobiberite i ostavite da se krčka još 5 minuta. Na kraju, umešajte špagete i kašiku seckanog bosiljka. Kuvajte sve zajedno još 1-2 minuta, dobro izmešajte i poslužite dok je vruće.* * * * * * * * * * * * *MAŠNICE, SPANAĆ, PILETINAZa 4 osobe potrebno je: 340 g testenina u obliku mašnica, 3 pileća bela mesa narezana na kocke, 150 g pavlake, 250 g krem-sira, 150 g kozjeg sira, 200 g mladog spanaća, 2 kašike seckanog bosiljka, 2 glavice crnog luka, maslinovo ulje, so i biber.

U posoljenoj vodi skuvajte testeninu i dobro iscedite. U tiganju zagrejte 4 kašike ulja, dodajte sitno seckani crni luk i piletinu narezanu na kocke i izdinstajte dok meso ne omekša. Posolite i pobiberite po želji. U većoj šerpi pomešajte pavlaku, krem-sir i izmrvljeni kozji sir i kuvajte na umerenoj temperaturi dok smesa ne postane homogena. Zatim dodajte dinstano meso, kuvane testenine i očišćeni spanać. Po potrebi dodajte još bibera i soli, promešajte, kuvajte sve zajedno oko 5 minuta, pospite bosiljkom i poslužite dok je vruće.* * * * * * * * * * * * *MAKARONE, CELER, SLANINAZa 4 osobe potrebno je: 350 g makarona, 2 stabljike celera, 250 g krem sira sa začinskim travama, 8 šnita seckane slanine, 200 g rendanog kačkavalja, 1,5 dl krem pavlake, glavica crnog luka, 1,5 dl supe od povrća, 2 čena belog luka, 50 g putera, so i biber.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U posoljenoj vodi skuvajte testenine i potom iscedite. U drugoj šerpi rastopite 30 g putera na umerenoj temperaturi, dodajte seckani celer, crni i beli luk i dinstajte 3-5 minuta. Zatim, dodajte krem-sir, pavlaku i supu od povrća i zagrejte do ključanja. Kad se sir rastopi, umešajte kuvanu testeninu i sitno seckanu slaninu. Posolite i pobiberite i kuvajte 2-3 minuta. Preostalim puterom podmažite pleh, sipajte mešavinu makarona, slanine, sira i celera i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite 15-20 minuta i poslužite