Prenaglašene usne su - aut

Prenaglašene usne su - aut

04.12.2017 17:05, Novosti

Prenaglašene usne su - aut ZA dobar ukus silikonom prenaduvane usne su potpuno neprihvatljive. Iako se masa žena, sa kojih sada tokom razgovora zbog tog detalja iz pristojnosti bukvalno mora da se skrene pogled, podvrgla ovoj intervenciji, doktorka Irina Dimura, iz Mediko plus u Novom Sadu, kaže da je vreme prenaglašenih usana i trajnih silikonskih usana, u estetskoj medicini ostalo samo uspomena, ili nesrećna realnost za one koji tu tehniku još primenjuju.

Pacijent se, upozorava doktorka Dimura, zavede na obećanje efikasnog povećanja usana po dosta povoljnoj ceni. Razlika u ceni između trajnog gela zauvek i gela hijaluronske kiseline sa efektima od 10 do 12 meseci je osetna i žene biraju - zauvek. Čak i ako se pod lupu ne stavlja efekat ove intervencije, ne sme da se zanemari da se posle nje mogu pojaviti različite komplikacije u vidu fibroza, odnosno stvrdnjavanje gela u tkivu, pomeranja gela, stvaranja grudvica, upala...- Podmuklost biopolimera je u tome što sve negativne posledice ne nastaju odmah posle procedure, nego mogu da se pojave posle pet, 10 ili čak 20 godina - objašnjava doktorka Dimura. - Nijedan savestan lekar ne može da garantuje kako će se ponašati polimer ili silikon u organizmu, zato što nije kompatibilan sa tkivom i u organizmu ne postoje enzimi koje ga mogu razgraditi. Ne postoji čak nijedan preparat čijim uvođenjem se može razgraditi trajni filer. Jedina mogućnost u slučaju nastanka komplikacija ili želje da se oslobodite filera, jeste uklanjanje kapsule hirurškim putem!Dr Irina DimuraDoktorka Dimura kaže da se procedura povećanja usana takvima preparatima već godinama u renomiranim klinikama skoro i ne koristi, jer su veoma veliki rizici od komplikacija.- Za povećanja usana bez posledica po zdravlje, lepotu i psihu, koriste se fileri na bazi hijaluronske kiseline -navodi naša sagovornica. - Neuspešan rad vidi se daleko. Dobar je skoro nevidljiv.* Kako povećati usne kako biste dobili izgled za crveni tepih?- U modi su prirodne, lepe i filigransko naglašene usne -kaže dr Dimura. - Kako postići takav rezultat? Injekcije hijaluronske kiseline će vam pomoći. Savremene tehnike korekcije usne sa hijaluronskom kiselinom omogućavaju povećanje volumena, korekciju oblika i ispravljanje asimetrije,naglašavanje konture, uklanjanje znakova starenja poput bora iznad usana, podizanje uglova usana.

Tajna u ovakvom oblikovanju usana su detalji.- Gelom napumpana usna nema nikakve veze sa lepotom, i takvu usnu može da napravi svako ko zna da rukuje sa špricem - kaže dr Dimura. - Takva usta izgledaju neprirodno. Lekar treba da uzme u obzir želje pacijenata, a ne da se vodi njima. UVEK DISKRETNOLEKAR, naglašava doktorka Dimura treba da primenjuje ne samo klasične tehnike već tehnike kanile, No-Touch, i druge kako bi mogao da koriguje 15 i više anatomskih zona. Kada je procedura urađena stručno - svi će primetiti da ste postali lepši, svežiji, ali niko neće primetiti da ste nešto korigovali. Diskretno, ali značajno poboljšati izgled i naglasiti prirodnu lepotu, osnovni je zadatak specijaliste estetske medicine. Upravo ovakav pristup nudimo našim pacijentima u Aleksandar klinici u Beogradu i ordinaciji Mezomodul u Novom Sadu.