SOGAN DOLMA - tradicionalno bosansko jelo

SOGAN DOLMA - tradicionalno bosansko jelo

02.12.2017 17:05, Domaci Recepti Blog

SOGAN DOLMA - tradicionalno bosansko jelo Moj danasnji rucak...

SOGAN DOLMA....

tradicionalno bosansko jelo....

Sastojci:1 kg crvenog luka-srednje veličine1 kg faširanog mesa1 mrkva4-5 čehni bijelog lukapola čase od 2 dcl rižeso,biber, aleva paprika, vegeta...

Priprema:Sve začine sam stavila u meso i dobro izmješala .

Luk očistiti, s\'gornje i donje strane zarezati malo više.

Potom staviti u šerpu i nasuti vodu, malo posoliti i pustiti da se.

obari. Kad provri pustiti 15-tak min da vri. Onda to ocjediti i kad se samo malo ohladi početi \'vaditi\'kolut po kolut.

Ja to radim malom kašičicom, drskom, jer mi je tako lakše i brze. Ipak je vrelo.

Prvo sam stavila običnu pečenicu (takav je naziv u mom kraju) i ništa se prije ne prepeče....

zajedno se kuha, zbog šmeka...

Kad napunite luk nasuti vode da bude 2 cm iznad luka i lagano kuhati. Biće potrebno par puta dosuti tople vode. ....

Prilikom posluživanja možete na.

mnogo načina to izvesti. A prilogom, samo ili po želji. Važno je da odozgo stavite vrhnje za kuhanje ili pavlake.....

Eto to je to...

prijatno....