Muzikon svira dela Griga i Dvoržaka u Kolarcu

Muzikon svira dela Griga i Dvoržaka u Kolarcu

23.11.2017 01:05, Novosti

Muzikon svira dela Griga i Dvoržaka u Kolarcu BEOGRAD - Kamerni orkestar Muzikon sviraće dela Griga i Dvoržaka 30. novembra na sceni Kolarca na otvaranju Hypercube koncertne sezone.

Ove jeseni koncertna sezona Hypercube sastavljena je od 6. koncerata i to kroy različite događaje kao što su Dan klasike ili Hrana za uši.

Koncert 30. novembra u Kolarcu zamišljen je kao zamišljen je kao osećajno iskustvo muzičkih karaktera i izrazitosti muzičkog jezika kompozitora, kao i elemenata koje definišu karakterističnost podneblja iz kojih su kompozitori potekli.

PROČITAJTE JOŠ - Hadžimanov i Zufilkarpašić 10. decembra u Kolarcu Prvi deo koncerta je rezervisan za stvaralaštvo Edvarda Griga, gde će posetioci imati prilike da čuju koncert za gudački kvartet u g-mol u izvedbi gudačkog orkestra, dok je drugi deo koncerta posvećen stvaralaštvu Anotonina Dvoržaka, i jednom od najistaknutijih dela za gudački orkestar, serenadi za gudače.

Naredni, novogodišnji koncert, zakazan je za 24. decembar, gde će sa Muzikonom nastupiti i istaknuti violinista Miloš Petrović, koji je ujedno i stalni koncertmajstor orkestra.