Pravo vreme za mlečnu formulu

Pravo vreme za mlečnu formulu

10.11.2017 11:05, Novosti

Pravo vreme za mlečnu formulu Svaki roditelj želi najbolje za svoje dete. To uključuje, između ostalog, i pravilnu ishranu od rođenja. Svi znamo da je tokom prvih meseci života dojenje najbolje za bebu. Ali, kada majke prestanu da doje ili kada žele da dopune dojenje formulom, HiPP nudi rešenje. HiPP mlečne formule pažljivo su prilagođene da odgovaraju specijalnim potrebama bebine ishrane i sadrže sve što je potrebno za njihov zdrav razvoj.

Period dojenja je individualna stvar i trebalo bi da traje onoliko koliko to odgovara majci i detetu. Ali, kada dođe vreme za prestanak dojenja, budite spremni da za to ne postoje tačna pravila ponašanja. Majka i dete moraju polako da se prilagode na novu situaciju, a iskustva su drugačija kod svakoga. Ako želite da prestanete sa dojenjem, najbolje je da to uradite postepeno, kroz duži vremenski period. To osigurava da se beba postepeno navikne na novu hranu.

Prilikom pravljenja HiPP Combiotic-a, koristi se specijalna formula zasnovana na najnovijim otkrićima u istraživanju mleka, kako bi se vašem odojčetu obezbedio što kvalitetniji proizvod. Inspirisana prirodom i napravljena od pažljivo odabranih organskih sastojaka, ovu mlečnu formulu vaša beba može da je pije koliko god i koliko često želi.

Nastavna formula (tzv. dvojka) je napravljena tako da odgovara potrebama bebe od 6 meseci, kada se ona već hrani nemlečnom hranom poput pirea i kaše. Hranljivi sastav nastavne formule je optimalno prilagođen za decu u ovoj starosnoj grupi. Prelaz sa formule koja se koristi od rođenja (jedinica) na nastavnu formulu, najbolje se postiže povećavanjem broja flašica koje sadrže novu formulu iz dana u dan. Tako se digestivni sistem vaše bebe može postepeno privikavati na novu formulu, a vi ćete videti kako se vaša beba prilagođava prelazu. Osim toga, broj flašica zavisi od starosti deteta i smanjuje se vremenom, recimo, kada se uvede čvrsta hrana.

Kada vaše dete napuni više od godinu dana, mlečna formula bi trebalo da predstavlja deo njegovog obroka. HiPP Junior mleko za decu stariju od jedne godine prilagođeno je da odgovara specijalnim potrebama u ishrani dece i savršeno je baš kao deo obroka – odlično ide uz hleb, musli ili jednostavno kao piće u čaši.

Kad god da prestanete da dojite vaše dete, što je idealna hrana za vaše odojče, ne morate da brinete - jer je HiPP-u priroda oduvek bila uzor, sa željom da obezbedi najbolje za zdrav razvoj vaše bebe nakon dojenja ili kao dopuna dojenju.