Mužjak kornjače pešačio 10 km i došao do ženke u zoo-vrtu

Mužjak kornjače pešačio 10 km i došao do ženke u zoo-vrtu

12.10.2017 21:05, Novosti

Mužjak kornjače pešačio 10 km i došao do ženke u zoo-vrtu Kornjača po imenu Fredi prešla je impresivnu razdaljinu u samo jednom danu. Fredi je pronađen 24 sata kasnije pored ulaza u zoo-vrt.

Nažalost, nije dobio priliku da se druži sa 15-godišnjom kornjačom Astrid, jer ga je jedan prolaznik primetio i prepoznao po oglasu koji je njegova vlasnica Džoan Steton objavila na Fejsbuku.

Pročitajte još: Tajland: U more pušteno 1.066 kornjača da kralj živi dužePrema Džoaninim rečima, Fredi je obična spora kornjača, pa vlasnici nije jasno kako je uspeo da pređe toliku razdaljinu.„Ubrza pomalo kad se ustremi na maslačak. Da li je jeo maslačke pre nego što je krenuo, nikad nećemo saznati“, rekla je ona.

Fredi je član porodice Steton duže od pola veka. Gubio se nekoliko puta i jednom je čak nestao na godinu dana, zbog čega je Džoan odlučila da mu napiše adresu na oklopu.

Pročitajte još: VIDEO: Džinovska kornjača od 200 kilograma dizalicom prebačena na ispitivanjeAdresa je sada gotovo nevidljiva na Frediju, ali ga Džoan prepoznaje po tragovima bele boje.(sputniknews.

com)