Ukusna domaća čokolada s rogačem

Ukusna domaća čokolada s rogačem

10.10.2017 17:05, Novosti

Ukusna domaća čokolada s rogačem Hladno vreme, kraći dani i nedostatak svetlosti utiču na smanjeno lučenje serotonina, hormona sreće, zbog čega smo skloni depresivnom raspoloženju. Tada nam se obično jede čokolada, ali ona obiluje nezdravim šećerima i kalorijama. Zato je najbolje da napravite domaću čokoladu sa rogačem u prahu, namirnicom bogatom mineralima i vitaminima koja ubrzava metabolizam. Potrebno je: 50 g kakao maslaca, 30 g kokosovog maslaca, 7 kašika rogača u prahu, 2 kašike kakao praha, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1 kašika meda. Manju posudu stavite na veću, pa na pari rastopite kakao i kokosov maslac. Dodajte rogač i kakao u prahu, vanilu, cimet i med, zatim dobro promešajte. Obložite manji kalup papirom za pečenje i sipajte smesu, a odmah zatim stavite u frižider da se stegne. Čokolada je gotovo, a vama ostaje samo da je izlomite ili isečete na komadiće.