Pečurke na četiri načina

Pečurke na četiri načina

09.10.2017 19:05, Novosti

Pečurke na četiri načina PASTA SA BUKOVAČOM Potrebno je: 400 g bukovača, paradajz, 20 g putera, 50 ml belog vina, 100 g parmezana, 2 čena belog luka, veza peršuna, pakovanje zelenih taljatela Operite bukovače i isecite na tanje trake. U dubljem tiganju, na puteru dinstajte iseckane pečurke dok ne ispari voda. Dodajte paradajz iseckan na kockice, beli luk i peršun, zatim vino i ostavite da se krčka na tihoj vatri dok alkohol ne ispari. Za to vreme, u drugoj šerpi skuvajte taljatele (kada voda provri, dodajte so i zatim testeninu i kuvajte 10 minuta ili onoliko koliko piše na pakovanju). U tiganj dodajte neutralnu pavlaku, so i biber i još malo promešajte. Kad su testenine gotove, dobro ih ocedite, dodajte sos i promešajte da se sve lepo sjedini. Narendajte parmezan ili služite sa kockicama sira. * * * * * * * * * * * * * * PUNjENI ŠAMPINjONI Potrebno je: 400 g šampinjona, 100 g pršute, 100 g trapista, 2 kašike kisele pavlake, jaje, maslinovo ulje, crni luk, 2 čena belog luka, peršun, so, biber Operite pečurke i skinite drške. Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, pršutu i sitno iseckane drške pečuraka. Kad se smesa ohladi, dodajte jaje, izrendani trapist i kiselu pavlaku, vrlo malo soli (jer je pršuta slana), biber, peršun i dobro promešajte. Na pleh stavite papir za pečenje, rasporedite pečurke i potom ih napunite prohlađenom smesom. Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Služite kao toplo predjelo. * * * * * * * * * * * * * * ŠNICLE U SOSU Potrebno je: 600 g svinjskog mesa (od buta), ulje , 2 čena belog luka, ulje, so, biber, senf. Za sos: 400 g pečuraka, ulje, crni luk, 2 čena belog luka, 3 kašike pavlake, pola veze peršuna, so, biber Svinjetinu isecite na 4 šnicle, pa svaki komad istanjite čekićem za meso. Premažite senfom, začinima i iseckanim belim lukom i ostavite da odstoje dva sata. U dubljem tiganju na malo ulja pržite šnicle dok ne porumene sa obe strane. Dok se šnicle prže, u drugom tiganju propržite crni luk na maslinovom ulju, zatim dodajte beli luk i pečurke isečene na listiće. Dinstajte 15 minuta, dok pečurke ne puste vodu, zatim dodajte lagano kašiku brašnu i šolju vode sve vreme mešajući da se ne stvore grudvice. Na kraju dodajte pavlaku, peršun, so i biber i krčkajte još 10 minuta da se ukusi sjedine. Sos prelijte preko šnicle i služite uz pire krompir ili bareno povrće. * * * * * * * * * * * * * * ČORBA OD KUKURUZA Potrebno je: 400 g pečuraka, crni luk, 2 čena belog luka, 200 g kukuruza, 250 ml pasiranog paradajza, bosiljak, so, biber U šerpi propržite crni luk na zagrejanom ulju. Kad postane providan i dobije blagožućkastu boju, dodajte beli luk. Zatim ubacite pečurke isečene na listiće i dinstajte 10 minuta. Umešajte kukuruz i pasirani paradajz i kuvajte 20 minuta. Dodajte malo vode ako volite gušće ili više ako želite ređe. Na kraju umešajte so, biber i bosiljak, sačekajte da proključa još jednom i potom sklonite sa ringle.