Torta od kokosa i čokolade

Torta od kokosa i čokolade

10.09.2017 13:05, Astal - Kuhinja ravnice

Torta od kokosa i čokolade Dugo me nije bilo na blogu. Razlog je bio tehničke prirode, i naravno manjak vremena. Ali to ne znači da nisam ništa spremala ikuvala za Vas, niti da sam prestala da pratim Vaše komentare i želje..

niti da sam prestala da pratim objave dragih mi koleginica blogerki.

Za početak jedna fantastiča torta sa čokoladom i kokosom. Poznata još kao jedna varijanta Bounty torte... znate veoma slična malim Bounty čokoladicama....

Pa da krenemo:Potrebno je za koru koja je inače meka i u pravom smislu te reči topi se u ustima5 jaja150g šećera5 kašika mleka5 kašika ulja100g brašna2 kašike kakaa1 kesica pudinga sa ukusom čokolade100g tamne čokolade sa preko 77% kakaa1 prašak za pecivoPriprema kore:Prvo će te žumance dobro izmiksati sa šećerom tako da smesa postane penasta i bledo žuta. Dodaćete istopljenu čokoladu, ulje, mleko, prašak za puding i kakao. Sve sjedinite .

Dodajte potom i prašak za pecivo.

Belance zatim izmiksati u čvrst sneg i umešati kulinarskom žicom-lagano u ovu smesu.

Izlijte koru u okrugli pleg sa štipaljkom, koji ste obložili pek papirom a stranice nauljili i pobrašnjavili.

Pecite koru na 180C 10-15 minuta. Možete testirati čačkalicom da li je pečena.

Ohladjenu koru oštrim nožem prepolovite na dva jendake debljine dela.

filod kokosa:Za njega Vam je potrebno:1l mleka130g gustina150g šećera vanil šećer200g kokosovog brašnaPriprema fila od kokosa:u 2dcl mleka stavite šećer, gustin i vanil šećer.

Ostatak mleka od 8dcl skuvajte da provri, akada provri dodajte smesu sa gustinom i kuvajte kao puding.

Kada se zgusne umešajte kokos, sve lepo izmešajte kulinarskom žicom kako bi se sjedinilo.

prvi deo kore stavite u pleh sa stipaljkom, izlijte fil od kokosa i preklopite drugom korom.

Ostavite da se ohladi ili ostavite u frižideru da se rashladi.

Potom prelijte glazurom od čokolade i ukrasite po želji.

Glazura od čokolade:100g tamne čokolade+ voda.4 kašike jelovne vode otopite sa čokoladom i prelite tortu.