Neverovatne akrobacije sa slonovima (VIDEO)

Neverovatne akrobacije sa slonovima (VIDEO)

09.08.2017 03:05, Novosti

Neverovatne akrobacije sa slonovima (VIDEO) RENE Kaseli Junior (20) je akrobata i dreser životinja i zajedno sa pet afričkih slonova nastupa u mađarskom nacionalnom cirkusu, izvodeći akrobacije koje se retko viđaju. Živahni akrobata proveo je poslednje četiri godine nastupajući u cirkusu, prenosi „Insajd Edišen“.- Moja tačka sa slonovima je prilično jedinstvena. Ja sam jedina osoba na svetu koja izvodi kombinaciju gimnastičke tačke i rada sa slovima – rekao je Rene. Nedavno se na internetu pojavio snimak na kom se vidi kako se slonovi dobacuju Reneom, a već postoje brojni snimci iz cirkusa.- Oni su kao moja porodica. Odrastao sam sa njima, pa ih posmatram kao braću i sestre - govori Rene.

Njegova porodica se decenijama bavi dresiranjem životinja, a on je čak sedmo koleno koje se time bavi. Kaže da ima poseban odnos sa slonovima i kad drugi kritikuju ophođenje prema tim životinjama on ih brzo razuveri.- Ljudi ne znaju kako je slonovima kod nas. Oni su srećni i imaju sve što im je potrebno – odgovara Rene.

Kada podučava slonove on insistira na tome da ih inspiriše na pozitivan način pa im čak i da nagradu kada uspešno obave neki zadatak. Stalno ponavlja da su slonovi jako pametne životinje i se on prema njima ponaša na najbolji mogući.

Dodaje i kako bi samo cirkusi koji rapolažu sa velikim, travnatim površinama trebalo da drže slonove kako bi oni mogli slobodno da trče u prirodi.- Naši slonovi su na slobodi po ceo dan i noć. Mi njih ne vezujemo. Ostali cirkusi koji žele da „iznajme“ naše slonove ili druge životinje znaju da ne mogu da učine ako im ne obezbede dobar tretman – kaže Rene.

Slonovi u ovom cirkusu svakodnevno dobiju tuširanje i u danima kada nastupaju Rene se posebno pobrine za to da ne provedu previše vremena ispod šatora. On misli da je to što je sa njima toliko blizak i što se ponaša tako kako se ponaša upravo razlog zašto oni toliko dobro sarađuju.