Madjarski rolat

Madjarski rolat

05.09.2013 08:05, DomaciRecepti.Net

Madjarski rolat Predstavljamo vam jedno svečano predjelo kojim možete ukrasiti vašu trpzu bilo da se radi o Bžiću, Uskru ili nekoj dručoj svečanost. Ovaj madjarski rolat prelepo izgleda a veoma lako se pravi. Ako ste skeptični prema ovom rolatu probajte da ga napravite ali u pola, možda četvrtini mere.   Sastojci : 500 g smrznutog mešanog povrća, 100 g jabuka, 350 g krompira, očišćenog, sok od jednog limuna, so, biber, 6 kašika majoneza, 3 kašike kisele pavlake, 5 jaja, 30 g želatina, 1 crvena paprika za garniranje peršuna za ukras, kalup pravouganoi za hleb ili srneća ledja, providna, pianjajuća folija   Priprema: tavite povrće da se skuva pa kad je kuvano ocedite ga. Skuvajte jaja i stavite ih u hladnu vodu. Iseckajte krompir n akockice pa i njega skuvajte, procedite i ohladite. U posudu pomešajte povrće i krompir i malo poprskajte sokom od limuna. Pomešajte majonez i pavlaku i začinite sa solju i biberom. Ovu smesu dodajte u povrće. Rastvorite želatin u vodi ili supi koju ste dobili kuvanjem povrća ( 100ml ) i ostavite da odstoji 5 minuta. Stavite posudu na vatru i mešajte da se želatin otopi, ne sme da vam provri. Brzo će se otopiti. Sklonite sa vatre pa kad se malo prohladi dodajte mu 2 kašike smes povrća i majoneza i pvalake pa promešajte i onda tako, tu smesu prebacite u činiju gde je povrće. Sjedinite mešajući. U kalup stavite pianjajuću, providnu foliju pa istresite pola smese od povrća, poslažite obarena jaja, pa istresite drugu polovinu smese preko, poravnajte i lepo rasporedite izmedju jaja, da sve bude popunjeno. Stavite u frižider pa ostavite da se ohladi preko noći i stegne. Sutradan, od crvene paprike isecite cvetiće pa dekorišite roladu dodavajući listiće peršuna.