Palačinke sa makom

Palačinke sa makom

02.09.2013 09:45, Kuhinja i recepti

Palačinke sa makom Palačinke su uvek dobrodošle bilo da ih pripremate za svoje najmilije ili za iznenadne goste. Mojoj porodici je u palačinkama najdraža kombinacija maka, marmelade od krušaka, suvog grožđa i predivne arome muskatnog oraščića. Verujem  da će se i vama svideti moj recept za palačinke sa makom. Priprema   Dobro mikserom umutiti sve sastojke za testo i ostaviti ga 20 minuta u frižideru. Potom ispeći  palačinke, a za preporuku je da se pokriju folijom da ostanu tople dok se priprema nadev.             Za nadev prokuvati mleko s marmeladom od krušaka, dodati mleveni mak i muskatni oraščić. Kuvati uz stalno mešanje na niskoj temperaturi pa dodati mlevenu plazmu i iseckano suvo grožđe.             Palačinke nafilovati i urolati tako da krajevi budu uvučeni kako nadev ne bi izlazio van njih. Sastojci Testo  2  jaja  1 kašika meda  250 ml mleka  200 g brašna  so Nadev 300 ml mleka 100 g marmelade od krušaka 150 g maka 100 g mlevene plazme 2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića 30 g suvog grožđa